Tämä ohje sai innoituksensa uudesta padasta jonka kotiutin paikallisesta Prismasta. Edeltäjänä toiminut Ikean savipata sai väistyä uuden tieltä ja tällä kertaa kysymykseen ei todellakaan tullut savipata, sen verran karuja kokemuksia oli tuosta edeltäjästä. Uusi pata on siis valkoinen keraaminen 3,5 litran vetoinen kannellinen pata merkkiä House. Hinta oli hyvinkin edullinen 24,90 eur, ainakin verrattuna suuresti himoitsemaani Sarpaneva-pataan jonka olisikin joutunut kotiuttamaan hieman suolaisempaan hintaan :D
Mutta siis tämä ruoka sai kunnian olla ensimmäinen neitsytmatkailija uutukaisessa padassa!
Kanapataan tarvitset...
750 g kanafileitä suikaloituna
2 sipulia
4 vakosipulin kynttä
3
punaista paprikaa
1 prk smetanaa
1 pss Aurajuustomurua
2 dl
kermaa
Suolaa, mustapippuria
Ruskista kanasuikaleet pannulla ja laita pataan. Kuori ja paloittele
sipulit ja laita pataan. Paloittele myös paprikat ja lisää pataan. Lusikoi
päälle smetana, murennettu juusto ja lorauta päälle osa kermasta. Laita uuni lämpenemään, 150 astetta kiertoilmalla ja 170 astetta tasalämmöllä. Laita pata uuniin
tunniksi kansi suljettuna. Tunnin kuluttua ota uunista
sen verran että lorautat lopun kerman joukkoon ja sekoitat
sisällön kunnolla. Anna hautua vielä tunti kannen alla. Pata
saa olla uunissa olla pidempäänkin, minulla oli kolme tuntia.
Lisukkeeksi
käy riisi tai perunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti