Pages

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

KANA-PAPRIKAPATA

Tämä ohje sai innoituksensa uudesta padasta jonka kotiutin paikallisesta Prismasta. Edeltäjänä toiminut Ikean savipata sai väistyä uuden tieltä ja tällä kertaa kysymykseen ei todellakaan tullut savipata, sen verran karuja kokemuksia oli tuosta edeltäjästä. Uusi pata on siis valkoinen keraaminen 3,5 litran vetoinen kannellinen pata merkkiä House. Hinta oli hyvinkin edullinen 24,90 eur, ainakin verrattuna suuresti himoitsemaani Sarpaneva-pataan jonka olisikin joutunut kotiuttamaan hieman suolaisempaan hintaan :D
Mutta siis tämä ruoka sai kunnian olla ensimmäinen neitsytmatkailija uutukaisessa padassa!



Kanapataan tarvitset...

750 g kanafileitä suikaloituna

2 sipulia 
4 vakosipulin kynttä
3 punaista paprikaa 
1 prk smetanaa  
1 pss Aurajuustomurua
2 dl kermaa 
Suolaa, mustapippuria 


Ruskista kanasuikaleet pannulla ja  laita pataan.  Kuori ja paloittele sipulit ja laita pataan. Paloittele myös paprikat ja lisää pataan.  Lusikoi päälle smetana,  murennettu juusto ja lorauta päälle osa kermasta.  Laita uuni lämpenemään, 150 astetta kiertoilmalla  ja 170 astetta tasalämmöllä. Laita pata uuniin tunniksi kansi suljettuna.  Tunnin kuluttua ota uunista sen verran että lorautat lopun kerman joukkoon ja  sekoitat sisällön kunnolla. Anna hautua vielä tunti kannen alla. Pata saa olla uunissa olla pidempäänkin, minulla oli kolme tuntia.

Lisukkeeksi käy riisi tai perunat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti