Pages

lauantai 27. helmikuuta 2016

KARPALO-VALKOSUKLAAPALAT




Ohjeen alkuperä on vähän hämärän peitossa mutta arvelisin tämän olevan kotoisin Hesarin suuresta ruokakirjasta jossa oli muuten paljon muitakin kokeilemisen arvoisia ohjeita :)

200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelirouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g valkosuklaata

Kuorrute:

200 g Philadelphiaa tms maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 dl kuivattuja karpaloita
100 g valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Rouhi suklaa.
Lisää munavaahtoon ensin suklaa ja sitten kuivat aineet.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla (25x30cm).
Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20 min.
Tee kuorrute vatkaamalla tuorejuusto ja kerma notkeaksi. 
Lisää tomusokeri ja levitä jäähtyneelle taikinalevylle.
Ripottele pinnalle karpalot.
Sulata valkosuklaa ja valuta lusikan kanssa marjojen päälle :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti