Tämän kakun ohjeen olen löytänyt Ruoka Pirkka-lehdestä. Niin hyväksi kyseinen ohje on havaittu että on saanut kunnian liittyä säilytettävien reseptien harvinaiseen joukkoon :)
150 g taloussuklaata
100 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
1 ps (125 g) Pirkka hasselpähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Paloittele suklaa lasikulhoon. Sulata vesihauteessa. Lisää sulan suklaan joukkoon voi nokareina.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon suklaaseos.
Lisää pähkinärouhe.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi taikinan joukkoon.
Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l).
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti