Pages

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Jogurtti-mustikkapiirakka




Taivallettuani sateessa märässä metsässä hyttysten ja paarmojen pitäessä vähemmän toivottua seuraa, sain saaliikseni erittäinkin vaatimattoman mustikkasaaliin. Kipon pohjalta sain kaavittua kasaan kokonaiset 5 dl ihan omin pikku kätösin kerättyjä marjoja. Tästähän ei kuitenkaan näpsäkkä leipuri lannistu vaan käy oitis piirakantekohommiin :) Mökiltä palannut mies ja lapset saivat tällä kertaa suunsa sinisiksi ja ennenkaikkea makeiksi tällaisella piirakalla, jonka ohje on alunperin kotoisin Maistuis varmaan sullekkin-blogista.



 Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti