Pages

tiistai 7. huhtikuuta 2015

MANTELIKALA




Kala on ikävä kyllä melko harvinainen vieras ruokapöydässämme. Etenkin seiti tuo helposti mieleen kissan murkinat. Mantelikalaa on kuitenkin tullut syötyä työpaikkaruokalassa joten päätin kokeilla sitä ihan kotosallakin ja tuloksena olikin ehdottomasti uusimisen arvoinen ateria. 

400 g pakasteseitä
sitruunapippuria

suolaa
tilliä
1 dl mantelilastuja
2 dl kalalientä 
2 dl ruokakermaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl kurkumaa

Sulata pakastekala ja asettele voideltuun uunivuokaan.
Mausta pippurilla, suolalla ja tillillä.
Sekoita kalaliemeen ruokakerma, maissitärkkelys ja kurkuma ja kaada liemi kalan päälle.
Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti