Pages

maanantai 9. maaliskuuta 2015

RAPARPERI-KINUSKIPIIRAKKA

Pakastimen marjatarjonta alkaa vedellä viimeisiään, mutta raparperissa edelleen löytyy :)





Pohjaan tarvitset:

100 g voita
1 muna
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen tarvitset:

1 l raparperia paloiteltuna
1 rkl Maizenaa
1 rkl sokeria

Ja kuorrutukseen:

3 dl kaurahiutaleita
2 dl valmista kinuskikastiketta
pikku ripaus suolaa

Nypi voi ja kuiva-aineet muruseokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita Maizena raparpereihin ja lisää vielä sokeri. Kumoa täyte pohjan päälle. Yhdistä kaurahiutaleet ja kinuskikastike. Lisää ripaus suolaa ja levitä seos raparpereille. Paista 200 asteessa n. 35 min. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti