1 1/2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 sipuli
1 kg keräkaalia
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl meiramia
1 rkl öljyä
1 rkl siirappia
4 dl lihalientä
Keitä riisiä kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Kuori ja hienonna sipuli, suikaloi kaali. Paista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla. Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se alumiinifoliolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti