Pages

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Pikaruokaa


Eli pikapikaa ennen yövuoroon lähtöä oli tekaistava nälkäiselle pesueelle apetta. Ohjeen tynkää etsittiin jälleen kerran hyväksi havaitulta karppifoorumilta, mihin joutuisinkaan ilman näitä ohjeita?!

Ja näillä siis mentiin:

TEXMEX-KANA LANTTURANUILLA

1 pkt kanan rintafileitä
1 prk ranskankermaa
1 prk valmista salsakastiketta (siis sitä sieltä taco/fajitashyllystä)

1 keskikokoinen lanttu
öljyä
mausteita maun mukaan (meillä laitettiin paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa ja chiliä)

Asettele kanat uunivuokaan. Kaada päälle ranskankerma-salsaseos ja tällää uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi tai kunnes kanat ovat kypsiä.
Pilko kuorittu lanttu ohuehkoiksi tikuiksi ja käytä öljy-mausteseoksessa. Paista 200 asteessa uunipellillä vaikkapa yhdessä kanojen kanssa rapeakuorisiksi. Huom! Joissakin lantturanuohjeissa kehoitetaan esikypsentämään lantut keittämällä mutta itse sain ainakin kypsiksi ihan vaan paistamalla. Jos viipaleet ovat kuitenkin kovin ruovin kokoisia, kannattanee harkita esikeittämistä :)

Tästä ruoasta täytyy sanoa ettei ihan omalle suosikkilistalle päässyt mutta muu perhe tykkäsi kyllä! Ranskankerma on vaan jotenkin niin happaman makuista ettei se mielestäni oikein sopinut yhteen tuon tacokastikkeen kanssa. Lisäksi soosi tykkäsi juoksettua, joten lopputulos oli kaiken lisäksi vielä aika epämiellyttävän näköinen :/ Mutta nälkähän tällä lähti ja se kai oli pääasia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti