Pages

lauantai 21. helmikuuta 2015

Lasten ja aikuisten lemppari

...on itseoikeutetusti makaronilaatikko. Mielestäni paras ohje on se ihan tavallinen, johon ei siis tule mitään ylimääräistä. Joidenkin mielestä lihaliemeen tehty versio on se ainoa oikea mutta meillä vannotaan munamaidon nimeen :) Tällä kertaa mukaan ympättiin myös paketillinen pekonia kun viimeinen käyttöpv alkoi jo olla ovella.




Perinteiseen makrulootaan tarvitaan siis:

400 g makaronia
400 g jauhelihaa
(1 pkt pekonia suikaloituna)
1 sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
3 munaa
7 dl maitoa
mustapippuria, valkopippuria
juustoraastetta

Paista jauheliha (ja pekoni). Lisää sipulit ja kuullota. Keitä makaronit lähes kypsiksi. Lisää halutessasi liemikuutio keitinveteen. 

Sekoita keskenään paistettu jauheliha-sipuliseos sekä makaronit ja kaada voideltuun vuokaan. Lisää päälle munamaito ja  juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 45 min. 

Päälle vaan reippaasti ketsuppia ja ääntä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti