Pages

torstai 12. helmikuuta 2015

Kanapyörykät ja bataattilisuke

Broilerin jauheliha on itselleni ihan uusi tuttavuus. Olen ollut aiemmin reippaat 10 vuotta kasvissyöjä, joten hyppääminen lihalliseen maailmaan on ollut vähintäänkin villi kokemus :) 
Tämän ohjeen alkuperäisessä versiossa massasta oli tarkoitus muotoilla kebakoita kostutettujen puutikkujen ympärille. Työpäivän jälkeen laiskuus kuitenkin voitti ja pyöräyttelin taikinan palleroiksi ja uuniin. Lapsille väsäilin vielä kylkeen lisäkkeen, itse jätän bataatin väliin vaikka makunsa puolesta varmasti maistuisikin! Itse ruokakaan ei ihan karppiruoan normeja täytä, mutta olenkin hiljalleen lisäillyt hh-määriä tiukkailun jälkeen (karkit, leivonnaiset jne herkut ovat kyllä edelleen viikolla pannassa!) 

Maku oli ihan ok, mutta koostumus jotenkin vähän kumimainen, joten eiköhän jää yhteen kertaan tämä kokeilu...Lapsille tosin maistui tämäkin ruoka :)

Pyörykät:

400 g kananpojan jauhelihaa
200 g kermaviiliä
1 muna
Paprikajauhetta
2 rkl soijaa
2 siivua paahtoleipää
100 g fetaa/auramurua/mozzarellaa
1 dl korppujauhoja

Sekoita kermaviili ja mausteet. Lisää muna. Murustele paahtoleipä ja sekoita. Turvota. Lisää broilerit. Lisää korppujauhot ja juusto. Pyörittele palloiksi ja kiepauta korppujauhoissa. Paista 200 asteessa 45 min keskitasolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti