Pages

perjantai 30. tammikuuta 2015

PERJANTAIEHTOON KESÄKURPITSAVUOKA


Nuorempana inhosin kesäkurpitsaa. Ihan kaikissa muodoissa mutta etenkin grillattuna. Nyttemmin olen siedätyshoitanut itseäni siihen pisteeseen, että kesäkurpitsa ei enää herätä niin voimakkaita inhoreaktioita. Tosin grillattuna en sitä edelleenkään syö :)  

Tässä ruoassa kesäkurpitsa näyttelee vähintäänkin oleellista roolia ja kunhan muistaa kunnolla itkettää kurpitsasiivut, välttyy ruoan inhottavalta vettymiseltä!





Tarvitsemme siis...

1 kesäkurpitsa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
suolaa/fondia, pippurisekoitusta, paprikajauhetta
ranskankermaa
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi. Itketä tikut uunissa. Laita tikut voideltuun uunivuokaan ja laitaa 200 asteiseen uuniin jauhelihan ruskistamisen ajaksi. Ruskista sipulit ja jauhenliha pannulla. Mausta. Lisää ranskankerma ja sekoita. Lisää jauhelihat kesäkurpitsavuokaan ja sekoita kaikki keskenään. Jatka paistamista 10 min. Lisää pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista kunnes pinta on kauniin ruskea.

Itse lapioin vielä ylimääräistä nestettä paistamisen jälkeen pois, vaikka kyllähän nämä vuokaruoat yleensä hieman kylmässä vetäytyvät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti